NEW version 1.4 (much easier!)

A sci-fi RPG game https://www.winterwolves.com/planetstronghold.htm
User avatar
jack1974
Pack leader
Posts: 14902
Joined: Thu Jun 16, 2005 4:43 pm

Re: NEW version 1.4 (much easier!)

Post by jack1974 » Thu Mar 29, 2012 7:13 am

No you can send it to me, since I plan to change the ending in next months, I might also fix any typos :)

Moonstruck Muse
Young scout
Posts: 31
Joined: Sun Feb 06, 2011 9:47 am

Re: NEW version 1.4 (much easier!)

Post by Moonstruck Muse » Sat Mar 31, 2012 7:41 am

Okay, I will send them to your email once I am done. It will probably be a couple days before I get all the endings done.

I did notice one other bug though. Michelle, in my game, has a light weapons skill of 91. However, when I look at the pistol Bloodline, the dialogue says she has a light weapons skill of 75, not 91.

User avatar
jack1974
Pack leader
Posts: 14902
Joined: Thu Jun 16, 2005 4:43 pm

Re: NEW version 1.4 (much easier!)

Post by jack1974 » Sat Mar 31, 2012 8:45 am

In the items, the skill value displayed is the requirement, so it means that you need minimum 75 in light weapons skill to use the Bloodline pistol :)

Moonstruck Muse
Young scout
Posts: 31
Joined: Sun Feb 06, 2011 9:47 am

Re: NEW version 1.4 (much easier!)

Post by Moonstruck Muse » Sat Mar 31, 2012 8:20 pm

jack1974 wrote:In the items, the skill value displayed is the requirement, so it means that you need minimum 75 in light weapons skill to use the Bloodline pistol :)
I don't think that can be right, because I couldn't equip it until I had 95 in light weapons? It was in red until then.

User avatar
jack1974
Pack leader
Posts: 14902
Joined: Thu Jun 16, 2005 4:43 pm

Re: NEW version 1.4 (much easier!)

Post by jack1974 » Sat Mar 31, 2012 9:08 pm

I checked and yes, requires 95 in light weapon. Though I don't understand how you can see 75? Are you sure that isn't the value of the item you're currently holding in the weapons slot ?

Moonstruck Muse
Young scout
Posts: 31
Joined: Sun Feb 06, 2011 9:47 am

Re: NEW version 1.4 (much easier!)

Post by Moonstruck Muse » Sun Apr 01, 2012 7:35 am

I suppose it could be. It was "Weapons Skill 95 (75)" so I assumed that the part in parenthesis was what you were at, not that of the gun you were holding. My mistake, sorry!

Pakuska
Young scout
Posts: 15
Joined: Sat Apr 21, 2012 11:56 am

Re: NEW version 1.4 (much easier!)

Post by Pakuska » Tue Apr 24, 2012 11:49 pm

If you lose a battle in normal, and during the battle you switch to easy, then push the retry battle, it doesnt restart the battle on easy, but stays on normal. I am assuming this is a bug.

User avatar
jack1974
Pack leader
Posts: 14902
Joined: Thu Jun 16, 2005 4:43 pm

Re: NEW version 1.4 (much easier!)

Post by jack1974 » Wed Apr 25, 2012 6:16 am

Well yes, but the fact is that to retry the battle in practice I reload a savegame at beginning of it, so the difficulty level remains set. I am not sure if I can fix this somehow :oops:

Pakuska
Young scout
Posts: 15
Joined: Sat Apr 21, 2012 11:56 am

Re: NEW version 1.4 (much easier!)

Post by Pakuska » Wed Apr 25, 2012 10:09 am

jack1974 wrote:Well yes, but the fact is that to retry the battle in practice I reload a savegame at beginning of it, so the difficulty level remains set. I am not sure if I can fix this somehow :oops:
haha I see, makes sense. But im curious, why not have it so it *resets* the battle, instead of loading a save, and while it resets it also checks the difficulty, in a sense, it will initiate a NEW battle with the same monsters, as if... hm, fleeing, restoring health, and battling it again. While if you put the game on an easier difficulty. It picked the same monsters but then with updated health of the difficulty? o.o

Not trying to put you down on the feature, Im still glad you put it in the game. :)

User avatar
jack1974
Pack leader
Posts: 14902
Joined: Thu Jun 16, 2005 4:43 pm

Re: NEW version 1.4 (much easier!)

Post by jack1974 » Wed Apr 25, 2012 11:16 am

The problem is that I should keep also all the temporary variables (temporary HP/PP), so the retry battle using reload was the simplest solution. Until the latest version, there wasn't even an option to retry, just plain "game over" and you could only load a previous savegame :lol:

Post Reply